Évzáró beszéd Gyergyóalfaluban

Vissza ide: Itthon

Eljött a sokak számára várt pillanat, lezárult egy újabb tanév.
Az alábbiakban olvashatják Köllő Sándor, a Sövér Elek Szakközépiskola igazgatójának köszöntőbeszédét.

“Kedves diákok, kedves kollégák, tisztelt szülők!

Elérkeztünk a 2017-2018-as iskolai év végéhez. Ilyenkor általában számadást készítünk az éves munkánkról úgy diákok, mint tanárok, szülők, vagy más olyan intézmények, személyek, akik valamilyen formában érintettek a oktatási folyamatban.
Kedves diákok, gratulálok mindannyitoknak a tanulásban és az iskolán kívüli tevékenységekben elért kitűnő eredményekhez, a jó magaviselethez. Szilárd meggyőződésem, hogy az iskola sokatok számára az a hely, ahová mindig nagy érdeklődéssel jöttök és ahol nagy segítséget kaptok, minőségi oktatásban van részetek és minden eltelt esztendő egyre közelebb visz a végső célhoz.
A következő hónapok a pihenésé, a kikapcsolódásé, az erőgyűjtésé kell legyenek. Kívánok számotokra egy szép, élményekkel tele vakációt. Pihenjétek ki magatokat, hogy szeptemberben megújult erővel kezdhessétek újra a tanulást.
Kedves kollégák, a ti munkátok sorsokat alakít. Lehetőségetek van a diákok gondolkozását viselkedését megváltoztatni, befolyásolni, képességeket kialakítani és megmutatni diákjainknak a helyes utat az életben.
Visszagondolva a tanév eredményeire, itt a diákság előtt köszönöm meg az iskola minden egyes pedagógusának és dolgozójának az erőfeszítéseit, az elmúlt esztendőben kifejtett kitartó, lelkiismeretes munkáját.
Tisztelt szülők, Önöknek is köszönettel tartozom. Ahogy azt megtettem a múlt pénteken is szeretném megköszönni most is, hogy gyerekeinket ránk bízták. Szeretném megköszönni az iskolának nyújtott segítséget, szeretném megköszönni, hogy gyermekeiktől szorgalmas munkát, kitartást vártak el, iskolai munkájukat hol biztatással, hol kellő szigorral segítették. Arra kérem Önöket, hogy tartsanak az iskolával szoros kapcsolatot, hogy lehetőségeik szerint továbbra is segítsék, támogassák munkánkat, hogy a gyerekeik minél jobb eredményeket érjenek el a tanulásban.

Nem utolsó sorban szeretném megköszönni a polgármesteri hivatalnak, a polgármester uraknak, az egyháznak, a plébános és tisztelendő uraknak, a közbirtokosságnak és a közbirtokosság elnökének és minden egyes intézménynek és személynek, aki valamilyen szinten segítette munkánkat ebben az évben.
Befejezésként az iskola vezetősége nevében kívánok a diákoknak tartalmas vakációt, a kollégáknak kellemes időtöltést a szabadság alatt és minden jelenlévőnek erőt, egészséget.”