Gazdanapok Ro

Vissza ide: Sunt oaspete

 Ziua Gospodarilor

În fiecare an în luna septembrie la Joseni are loc manifestarea culturală Ziua Gospodarilor, cărei program începe sâmbătă la ora 10 şi ţine până la ora 19.

Manifestarea îşi îndeplinește scopul ei, adică să le ofere producătorilor agricoli şi crescătorilor de animale posibilitatea de a se întâlni cu specialişti din domeniu pentru aflarea noutăţilor din agricultură şi zootehnie. Sunt organizate prezentări de specialitate şi discuţii tematice cu specialiştii invitaţi precum și un târg de produse artizanale şi de animale. Totodată vizitatorii (2500-3000 persoane) sunt delectați și cu decoraţiunile făcute de copiii din clasele I-VIII, care se inspiră din viaţa oamenilor gospodari.

Pe lângă prezentările de specialitate are loc şi de concurs de gătit, dansuri şi cântece tradiţionale, la care participă dansatorii Asociaţiei „Domokos Pal Peter Hagyomanyorzo Egyesület” și orchestra de muzică populară „Nagy Imre”.

Vizitatorii evenimentului au ocazia să participe la o expoziție de tractoare și utilaje agricole, la un concurs cu cai de tracțiune și la o prezentare a modalităților de preparare a caşcavalului şi la degustări din produsele expuse a căror varietate crește de la an la an.

În cosencinţă, putem constata faptul că toate lumea se simte bine. În fiecare an primim feedback-uri pozitive din partea multor participanți. Primim multe aprecieri pentru implicarea copiilor și în această festivitate, ca și continuatori ai tradițiilor locale.