Zielele Comunei Joseni

Vissza ide: Sunt Acasa

Zielele Comunei Joseni

 

      Scopul organizării șirului de evenimente culturale Zilele Comunei Joseni este de a reuni globalul cu localul și asigurarea unei platforme de întâlnire atât pentru locuitorii Depresiunii Giurgeului, cât și pentru reprezentanții localităților înfrățite din mai multe țări europene. Prin acest eveniment,  dorim ca valorile noastre locale să-și caute și să-și găsească locul lor pe harta valorilor europene.

Organizăm tot felul de evenimente în această perioadă conform programului planificat. Astfel pe lângă programul „Valori locale = valori europenesunt organizate diferite evenimente culturale destinate publicului larg, cum ar fi concerte ale formațiilor invitate sau  festivitatea de dansuri populare, toate cu o participare largă, de mai multe sute sau chiarmii de oameni la fie care eveniment.

 Pe lângă conferința, organizată cu scopul oferirii posibilităților de prezentare a situațiilor economice ale localităților în frățite prin reprezentanțiilor,cei invitați prezenți au ocazia să cunoască legendele zonei, dintre care accentul s-a pus pe legenda Lacului Roșu, unde au avut și experiența vizitării chiar și al locului desfășurării celor întâmplate.

 Mini campionatul de fotbal al echipelor locale aduce o posibilitate de recreare fizică a celor participanți, atât din partea susținătorilor, cât și din partea echipelor participante.

Din șirul evenimentelor lipsește nici satisfacția culinară oferită atât de localnici, cât și de către delegațiilei nvitate, astfel se pot gusta atât mâncărurile tradiționale locale, câtși cele din Ungaria, Serbia, Slovacia, Croațiasau Polonia.